Felhasználó: Jelszó:
FŐOLDAL WEBÁRUHÁZ HÍREK RÓLUNK SZOLGÁLTATÁSOK ÁRAJÁNLATKÉRÉS ELÉRHETŐSÉGEK
Fakro WGI 45*55 ös tetőkibúvó AKCIÓ !!!
További részletekért érdeklődni személyesen vagy telefonon.
Hitachi Távolságmérő AKCIÓBAN !
További részletekért érdeklődni személyesen.
MUREXIN AKCIÓ !
További részletekért érdeklődni személyesen !
Leier Tavaszi Akció !
További részletekért érdeklődni személyesen.
Általános építőanyagok
Betontermékek
Csempék, Padlólapok
Faanyag
Falazóanyagok
Fóliák
Födémrendszerek,Áthidalók
Gipszkarton
Kéményrendszer
Kőburkolatok
Műanyag áruk
Munkavédelmi bakancsok
Nyílászárók
Parketták
Ragasztók, Fugázók,Aljzatkiegyenlítők
Szaniter
Szén
Szerszámok/Gépek
Szigetelőanyagok
Térburkolatok
Termékkatalógus
Tetőfedőanyagok
Vakolatok, Habarcsok
Vasanyagok
Üvegtéglák

Hogy elsőkézből értesüljön, kérje akciós hírlevelünket, iratkozzon fel!

Név:
Email cím:
 
Bachl
Poliuretán

 Poliuretán


A Poliuretán (PIR) kiváló hőszigetelési paramétereit (hővezetési tényező, =0,024 W/mK) a cellák belsejébe zárt pentán gáznak köszönheti. Nem véletlen, hogy a hőszigetelés szempontjából kiemelten fontos területeken, mint pl. a hűtőgépgyártás vagy a hűtőtechnika szinte kizárólag poliuretánt használnak. Az építőiparban használatos szigetelőanyagok hővezetési tényező szerinti rangsorba állításával megállapítható, hogy a PIR a legjobb hőszigetelő-anyag (minél kisebb egy anyag hővezetési tényezője annál jobb hőszigetelő). A poliuretán (PIR) a hőszigetelés mellett számos más kedvező tulajdonsággal rendelkezik:

 • Magas mechanikai szilárdsága lehetővé teszi nagyobb igénybevételnek kitett területeken történő alkalmazását pl.: terhelhető födémek, szarufák fölötti szigetelés, stb.. A PIR táblák nyomószilárdsága 100 kPa.
 • A poliuretán elemek 28 napos folyamatos vízbemerítés utáni nedvességfelvétele mindösszesen 1,3 tf%. Ezen vízfelvétel is a vágott éleken jelentkezik, mivel az PUR több mint 90 %-ban zárt cellás.
 • Ellenáll: penészesedésnek, gombásodásnak, rágcsálóknak, gyenge savaknak ill. lúgoknak.
 • Nem kedvelik a rágcsálók
 • Biológiailag, fiziológiailag teljesen semlegesen viselkedik, nem okoz allergiás panaszokat ill. beépítés alatt irritációt a bőrön és a nyálkahártyán.
 • A termékek tartósan -30 és +90 °C fok között, rövid ideig akár +250 fokos hőmérsékleten is alkalmazhatóak.
 • Időálló és alaktartó, akár évtizedeken át megtartja méretét és műszaki jellemzőit.
 • Könnyű kasírozhatósága révén kiváló tulajdonságai tovább fokozhatók ill. speciális területeken is alkalmazhatók.
 • A poliuretán alacsony testsűrűségénél fogva (1 m kb. 33-34 kg) könnyen mozgatható ill. beépíthető.
   

Pir Alkalmazástechnika

Bachl tecta-PUR magas tetők szarufák feletti hőszigetelése

A BACHL tecta-PUR magas tetős elemek hőhídmentes tetőszigetelést kínálnak. Az elemek kétoldali alufólia és felső oldali fólia kasírozással, valamint nútféderes élképzéssel készülnek. A panelek felújításához is használhatók, ebben az esetben a tetőt kívülről kell megbontani, így a belső lakótér érintetlen marad a teljes kivitelezés alatt.
Felújításokat poliuretán lapok szarufák alatti hőszigetelésével is végezhetünk. A gipszkarton lapra ragasztott poliuretán táblákat úgy csavarozzuk a szarufákra, hogy a gipszkarton legyen belül. A megoldás előnyei:
A rendszerpanelek akár közvetlenül a szarufákra vagy zsaluzatra fektethetők. Az elemek csatlakoztatása gyors és hibamentes, mivel illesztése csap-hornyos és a felső oldali fólia borítás öntapadó csíkokkal ellátott. A BACHL tetőpanelek tetejére (a szarufák vonalában ) helyezzük a rögzítést és az átszellőztetett légrést biztosító ellen léceket (nyáron a tetőszerkezet átmelegedését gátolja meg), majd a meghatározott méretű rendszercsavarokkal a szarufákhoz rögzítjük. Az ellenen lécekre ill. a ráhelyezett tetőlécekre bármilyen tetőfedő anyagot fektethetünk.

BACHL tecta-PUR magas tető hőszigetelési rendszer - az optimális tetőszigetelés

A rendszert szarufák feletti tetőszigetelésre fejlesztették ki, az eddigieknél lényegesebb jobb, hőhídmentes hőszigetelés elérése érdekében. E megoldást egyszerre oldja meg a téli-nyári hőszigetelés, a belső oldali párazárás, porhó ill. nedvesség állította magas követelményeket. A BACHL tetőszigetelő rendszer legfontosabb eleme a poliuretán hőszigetelő lemez, mely kiváló hőszigetelési paraméterekkel rendelkezik. A poliuretán ( PIR) bármely más hőszigetelő-anyagnál minimálisan 35-40 %-kal jobb hőszigetelési értékekkel rendelkezik. A rendszer a poliuretán lapon kívül, mindkét oldalán alufólia vagy speciális fátyol kasírozással, felső oldalán fólia borítással van ellátva.

 • Kiváló hőszigetelés
 • Hőhídmentes megoldás
 • Gyors, egyszerű kivitelezés
 • Változatos beltér kialakítás (pl. látszó szaruzat!)
 • Időálló és gazdaságos
   

Lapos tetők, födémek hőszigetelése poliuretán (PIR) termékekkel

A poliuretán lapok lapos tetőn való alkalmazását a tökéletes hőszigetelésen túl, a mindkét oldali alufólia kasírozásból adódó hőreflexiós hatás, a magas nyomószilárdság és a könnyű alakíthatóság is indokolja. A termékek hőállósága a biztosíték, a vízszigetelő rétegek (bitumenes lemez éleinél) hegesztéséhez használt hőmennyiség okozta károk elkerülésére.

A kitűnő hőszigetelési paraméterek és a lépcsős élképzés miatt a Bachl PIR termékekkel tökéletesen hőszigetelhetők födémeink. Számos esetben kifejezetten előnyös a hagyományosnál lényegesen kedvezőbb hőszigetelés beépítése, pl.: Terasztetők melyek alatt lakó ill. fűtött helyiség van ebben az esetben a teraszfödémre fokozott hőszigetelést kell beépíteni.

További adatok, információk, illusztrációk
Poliuretán (PIR) keményhab hőszigetelő termékek alkalmazási területei:

Magastetők szarufák feletti hőszigetelése (új építés és felújítás esetén)

Magastetők szarufák alatti hőszigetelése (új építés és felújítás esetén)

Magastetők szarufák között és alatt/felett

Lapostetők, födémek hőszigetelése

Padlók, padlófűtések hőszigetelése

Homlokzat

További képek
Termékajánló
ÉPÍTŐANYAG TELEPÜNK: ZALAEGERSZEG 8900 TESKÁNDI U.1 (VADHŰTŐHÁZ UTÁN) FAX: 92/511748 TEL: 30/4761003