Felhasználó: Jelszó:
FŐOLDAL WEBÁRUHÁZ HÍREK RÓLUNK SZOLGÁLTATÁSOK ÁRAJÁNLATKÉRÉS ELÉRHETŐSÉGEK
AKCIÓBAN A CR90 CEMENTHABARCS !
Egykomponensű vízzáró cementhabarcs, kristályosodásra képes bevonat épületek és szerkezeti elemek vízszigetelésére. További részletekért érdeklődjön üzletünkben.!
Flex M Csempe és járólapragasztó AKCIÓ !!!
További részletekért érdeklődjön üzletünkben !
AKCIÓBAN A Vízüveg !
Kemikál vízüveg kedvezményes áron kapható üzletünkben.
CM 16 S1 flex ragasztó !
Akcióban a CM 16 S1 flexibilis burkolatragasztó További részletekért érdeklődni személyesen vagy telefonon.
Általános építőanyagok
Betontermékek
Csempék, Padlólapok
Faanyag
Falazóanyagok
Fóliák
Födémrendszerek,Áthidalók
Gipszkarton
Kéményrendszer
Kőburkolatok
Műanyag áruk
Munkavédelmi bakancsok
Nyílászárók
Parketták
Ragasztók, Fugázók,Aljzatkiegyenlítők
Szaniter
Szén
Szerszámok/Gépek
Szigetelőanyagok
Térburkolatok
Termékkatalógus
Tetőfedőanyagok
Vakolatok, Habarcsok
Vasanyagok
Üvegtéglák

Hogy elsőkézből értesüljön, kérje akciós hírlevelünket, iratkozzon fel!

Név:
Email cím:
Takarékossági Kisokos
 
Bachl
Poliuretán

 Poliuretán


A Poliuretán (PIR) kiváló hőszigetelési paramétereit (hővezetési tényező, =0,024 W/mK) a cellák belsejébe zárt pentán gáznak köszönheti. Nem véletlen, hogy a hőszigetelés szempontjából kiemelten fontos területeken, mint pl. a hűtőgépgyártás vagy a hűtőtechnika szinte kizárólag poliuretánt használnak. Az építőiparban használatos szigetelőanyagok hővezetési tényező szerinti rangsorba állításával megállapítható, hogy a PIR a legjobb hőszigetelő-anyag (minél kisebb egy anyag hővezetési tényezője annál jobb hőszigetelő). A poliuretán (PIR) a hőszigetelés mellett számos más kedvező tulajdonsággal rendelkezik:

 • Magas mechanikai szilárdsága lehetővé teszi nagyobb igénybevételnek kitett területeken történő alkalmazását pl.: terhelhető födémek, szarufák fölötti szigetelés, stb.. A PIR táblák nyomószilárdsága 100 kPa.
 • A poliuretán elemek 28 napos folyamatos vízbemerítés utáni nedvességfelvétele mindösszesen 1,3 tf%. Ezen vízfelvétel is a vágott éleken jelentkezik, mivel az PUR több mint 90 %-ban zárt cellás.
 • Ellenáll: penészesedésnek, gombásodásnak, rágcsálóknak, gyenge savaknak ill. lúgoknak.
 • Nem kedvelik a rágcsálók
 • Biológiailag, fiziológiailag teljesen semlegesen viselkedik, nem okoz allergiás panaszokat ill. beépítés alatt irritációt a bőrön és a nyálkahártyán.
 • A termékek tartósan -30 és +90 °C fok között, rövid ideig akár +250 fokos hőmérsékleten is alkalmazhatóak.
 • Időálló és alaktartó, akár évtizedeken át megtartja méretét és műszaki jellemzőit.
 • Könnyű kasírozhatósága révén kiváló tulajdonságai tovább fokozhatók ill. speciális területeken is alkalmazhatók.
 • A poliuretán alacsony testsűrűségénél fogva (1 m kb. 33-34 kg) könnyen mozgatható ill. beépíthető.
   

Pir Alkalmazástechnika

Bachl tecta-PUR magas tetők szarufák feletti hőszigetelése

A BACHL tecta-PUR magas tetős elemek hőhídmentes tetőszigetelést kínálnak. Az elemek kétoldali alufólia és felső oldali fólia kasírozással, valamint nútféderes élképzéssel készülnek. A panelek felújításához is használhatók, ebben az esetben a tetőt kívülről kell megbontani, így a belső lakótér érintetlen marad a teljes kivitelezés alatt.
Felújításokat poliuretán lapok szarufák alatti hőszigetelésével is végezhetünk. A gipszkarton lapra ragasztott poliuretán táblákat úgy csavarozzuk a szarufákra, hogy a gipszkarton legyen belül. A megoldás előnyei:
A rendszerpanelek akár közvetlenül a szarufákra vagy zsaluzatra fektethetők. Az elemek csatlakoztatása gyors és hibamentes, mivel illesztése csap-hornyos és a felső oldali fólia borítás öntapadó csíkokkal ellátott. A BACHL tetőpanelek tetejére (a szarufák vonalában ) helyezzük a rögzítést és az átszellőztetett légrést biztosító ellen léceket (nyáron a tetőszerkezet átmelegedését gátolja meg), majd a meghatározott méretű rendszercsavarokkal a szarufákhoz rögzítjük. Az ellenen lécekre ill. a ráhelyezett tetőlécekre bármilyen tetőfedő anyagot fektethetünk.

BACHL tecta-PUR magas tető hőszigetelési rendszer - az optimális tetőszigetelés

A rendszert szarufák feletti tetőszigetelésre fejlesztették ki, az eddigieknél lényegesebb jobb, hőhídmentes hőszigetelés elérése érdekében. E megoldást egyszerre oldja meg a téli-nyári hőszigetelés, a belső oldali párazárás, porhó ill. nedvesség állította magas követelményeket. A BACHL tetőszigetelő rendszer legfontosabb eleme a poliuretán hőszigetelő lemez, mely kiváló hőszigetelési paraméterekkel rendelkezik. A poliuretán ( PIR) bármely más hőszigetelő-anyagnál minimálisan 35-40 %-kal jobb hőszigetelési értékekkel rendelkezik. A rendszer a poliuretán lapon kívül, mindkét oldalán alufólia vagy speciális fátyol kasírozással, felső oldalán fólia borítással van ellátva.

 • Kiváló hőszigetelés
 • Hőhídmentes megoldás
 • Gyors, egyszerű kivitelezés
 • Változatos beltér kialakítás (pl. látszó szaruzat!)
 • Időálló és gazdaságos
   

Lapos tetők, födémek hőszigetelése poliuretán (PIR) termékekkel

A poliuretán lapok lapos tetőn való alkalmazását a tökéletes hőszigetelésen túl, a mindkét oldali alufólia kasírozásból adódó hőreflexiós hatás, a magas nyomószilárdság és a könnyű alakíthatóság is indokolja. A termékek hőállósága a biztosíték, a vízszigetelő rétegek (bitumenes lemez éleinél) hegesztéséhez használt hőmennyiség okozta károk elkerülésére.

A kitűnő hőszigetelési paraméterek és a lépcsős élképzés miatt a Bachl PIR termékekkel tökéletesen hőszigetelhetők födémeink. Számos esetben kifejezetten előnyös a hagyományosnál lényegesen kedvezőbb hőszigetelés beépítése, pl.: Terasztetők melyek alatt lakó ill. fűtött helyiség van ebben az esetben a teraszfödémre fokozott hőszigetelést kell beépíteni.

További adatok, információk, illusztrációk
Poliuretán (PIR) keményhab hőszigetelő termékek alkalmazási területei:

Magastetők szarufák feletti hőszigetelése (új építés és felújítás esetén)

Magastetők szarufák alatti hőszigetelése (új építés és felújítás esetén)

Magastetők szarufák között és alatt/felett

Lapostetők, födémek hőszigetelése

Padlók, padlófűtések hőszigetelése

Homlokzat

További képek
Termékajánló
ÉPÍTŐANYAG TELEPÜNK: ZALAEGERSZEG 8900 TESKÁNDI U.1 (VADHŰTŐHÁZ UTÁN) FAX: 92/511748 TEL: 30/4761003