Felhasználó: Jelszó:
FŐOLDAL WEBÁRUHÁZ HÍREK RÓLUNK SZOLGÁLTATÁSOK ÁRAJÁNLATKÉRÉS ELÉRHETŐSÉGEK
Fakro WGI 45*55 ös tetőkibúvó AKCIÓ !!!
További részletekért érdeklődni személyesen vagy telefonon.
Hitachi Távolságmérő AKCIÓBAN !
További részletekért érdeklődni személyesen.
MUREXIN AKCIÓ !
További részletekért érdeklődni személyesen !
Leier Tavaszi Akció !
További részletekért érdeklődni személyesen.
Általános építőanyagok
Betontermékek
Csempék, Padlólapok
Faanyag
Falazóanyagok
Fóliák
Födémrendszerek,Áthidalók
Gipszkarton
Kéményrendszer
Kőburkolatok
Műanyag áruk
Munkavédelmi bakancsok
Nyílászárók
Parketták
Ragasztók, Fugázók,Aljzatkiegyenlítők
Szaniter
Szén
Szerszámok/Gépek
Szigetelőanyagok
Térburkolatok
Termékkatalógus
Tetőfedőanyagok
Vakolatok, Habarcsok
Vasanyagok
Üvegtéglák

Hogy elsőkézből értesüljön, kérje akciós hírlevelünket, iratkozzon fel!

Név:
Email cím:
 
Schiedel kémények
Kerámia kéményrendszerek

A Schiedel ABSOLUT Energiatakarékos Kéményrendszer - Garantálja az energiatakarékos és gazdaságos fűtést, valamint a kellemes hőmérsékletű lakást.

 

Ön is szinte csak azért dolgozik, hogy ki tudja fizetni a fűtésszámlát?

Az árspirál végét még nem is lehet látni, hiszen a tőzsdei spekulánsok és a gyorsan fejlődő országok egyre növekvő kereslete egyre feljebb tornásszák a fosszilis tüzelőanyagok árát. Csak egyetlen megoldás létezik: energiatakarékosság, mégpedig minél nagyobb mértékben. A legolcsóbb energia ugyanis az, amelyik nem is szükségeltetik. A ház számos eleme járulhat hozzá a fűtési költségek csökkentéséhez, ezek közül az egyik legfontosabb házelem a kémény. a mai modern kémény a legkülönbözőbb követelményeknek kell hogy megfeleljen.

 

 1. Készüljön hőszigetelt anyagból.
 2. Az egész konstrukció tömített legyen.
 3. Feleljen meg a hőcserélő-elvnek.
 4. A profilcső legyen érzéketlen a nedvességre, saválló és kiégésbiztos.
 5. Legyen alkalmas bármilyen tüzelőberendezéshez és bármilyen tüzelőanyaghoz.
 6. Kétkürtős kivitelben kapható, azért hogy biztosítani tudja a fűtéshez szükséges levegőt kandallók vagy cserépkályhák számára.

 

 

Ilyen sok elvárásnak csak kevés rendszer képes megfelelni. A Schiedel ABSOLUT Energiatakarékos Kéményrendszere, az első passzív házakhoz is használható energiatakarékos kémény, amely az összes felsorolt követelménynek megfelel.


 

ABSOLUT kémény

 

 

Schiedel Absolut kéményrendszer

Abszolút innováció a kéménytechnikában

 

A magas minőségi követelményekkel lépést tartva a Schiedel folyamatosan dolgozik azon, hogy innovatív termékfejlesztéseivel igazodjon a fűtés és kéménytechnika meg nem álló műszaki fejlődéséhez.

 

Annak érdekében, hogy a technológiai piacvezető pozíciónkat megtarthassuk a kerámiacső-gyártás terén részletes kutatási és fejlesztési munkát követően óriási lépést tettünk: a Schiedel ABSOLUT egy forradalmian új és egyedülálló kéményrendszer, ami minden tüzelőberendezéshez optimális! Bármelyik tüzelőanyag vagy tüzelő berendezés mellett dönt - a Schiedel ABSOLUT kéményrendszerrel a legtökéletesebb kéményt választja.

 

A folyamatosan emelkedő energia árak, és a készletek végessége miatt szükségessé válhat, hogy másfajta fűtési rendszerre térjen át. Nem biztos, hogy ez a közeljövőben bekövetkezik, de egy ház generációknak épül. A Schiedel ABSOLUT kéménye azonban tökéletesen alkalmas a tüzelőanyag váltásra, és egy egészen új dimenziót nyit. Az, hogy melyik tüzelőanyagot fogja előnyben részesíteni a jövőben nem kis mértékben függ a megjósolhatatlan politikai, ökológia és szociális tényezők változásától.

 

A Schiedel ABSOLUT kéményrendszerre biztosan számíthat. Mind a kondenzációs gázkazánok, mind az alacsony füstgázhőmérsékletű olajkazánok, ill. a szilárd tüzelésű fűtőberendezések esetében a Schiedel ABSOLUT tökéletesen biztosítja a fűtőanyag energiájának optimális felhasználását.

 

 

Schiedel ADVANCE energia-hatékony kéményrendszer

A Schiedel ADVANCE bármilyen fűtőanyaggal üzemelő tüzelő-berendezés füstgázainak biztonságos elvezetésére alkalmas (pl.: gáz, olaj, szén, fa és más szilárd tüzelő-anyag). Megfelel mind a tradicionális, mind a modern fűtési technikák kihívásainak. Az ADVANCE garantálja a fűtési rendszer változtatása (pl. kazáncsere vagy kandalló beépítése) esetén felmerülő költségek minimalizálását. Ez a kéményrendszer lehetővé teszi a tüzelési mód-váltást, anélkül hogy a kéményt át kellene alakítani.

 

Így Ön mindig a legkedvezőbb árú fűtőanyaggal és a leginkább energia-hatékony módon fűthet.

Előnyök

AZ ADVANCE SOKOLDALÚ ÉS RUGALMAS

 • szabad fűtőanyag-választás
 • tetszés szerinti fűtő-berendezés
 • gyors és pontos építés

 

A VÉKONYFALÚ CSŐ ELŐNYEI

A Schiedel profil béléscső a legmodernebb technológiai fejlesztéseknek megfelelően készül.

Az egyedülálló izosztatikus sajtolási módszernek köszönhetően a cső mindennemű biztonsági követelménynek megfelel, az üzembe helyezés és használat során probléma mentesen működik.

A különlegesen vékony falú, 1,33 m hosszú kerámiacső a Schiedel legújabb fejlesztése, amely kitűnően szolgálja a fűtési technológia optimalizálására törekvő célok elérését

Előnyök

AZ ADVANCE SOKOLDALÚ ÉS RUGALMAS

szabad fűtőanyag-választás
tetszés szerinti fűtő-berendezés
gyors és pontos építés

Energia-hatékony fűtési megoldásokért

EGYEDÜLÁLLÓ FEJLESZTÉS

A kémények építési technikájában egyre nagyobb jelentősége van az energia-megtakarításnak, valamint a természeti környezet védelmének.

A Schiedel cég tevékenysége kezdete óta teljes odaadással teljesíti ezeket a feltételeket, aminek legjobb példája a Schiedel ADVANCE kéményrendszer.

A sokéves tapasztalat eredménye, hogy ez a termék különleges többletértéket biztosít. A kémény lelke a legmagasabb minőségi követelmények szerint készült, technikailag tökéletes kerámia cső.

 

FÜGGETLENSÉG

A Schiedel ADVANCE kéményrendszer bármely tüzelőanyag és bármilyen tüzelőberendezés esetén alkalmazható. Előre nem látható fűtési nehézség, vagy energiaforrás hiányából fakadó esemény idejére a felhasználó használhat más, alternatív tüzelőanyagot.

 

OTTHONOS LAKÓKÖRNYEZET

A Schiedel ADVANCE egyben hozzájárul a meghitt és biztonságos lakókörnyezet kialakításához. Akár később is lehetőséget ad arra, hogy kandallót vagy cserépkályhát kapcsoljanak hozzá.
Műszaki kerámia

A VÉKONYFALÚ CSŐ ELŐNYEI

A Schiedel profil béléscső a legmodernebb technológiai fejlesztéseknek megfelelően készül.

Az egyedülálló izosztatikus sajtolási módszernek köszönhetően a cső mindennemű biztonsági követelménynek megfelel, az üzembe helyezés és használat során probléma mentesen működik.

A különlegesen vékony falú, 1,33 m hosszú kerámiacső a Schiedel legújabb fejlesztése, amely kitűnően szolgálja a fűtési technológia optimalizálására törekvő célok elérését.

 

 • új, egyedülálló kerámia béléscső
 • gyors, problémamentes építés
 • tömör anyaga miatt nem vesz fel vizet
 • vékony falú, bordás
 • koromégésnek ellenáll
 • nedvességnek és savaknak ellenáll
 • párakicsapódásnak ellenáll
 • a kéményrendszer CE jelzéssel ellátott
 • 30 év írásos garancia

 

 

Schiedel UNI és UNI***Plus kéményrendszer

Hátsó szellőzésű, hőszigetelt kéményrendszerek

 

Nyitott égésterű készülékek, szén, fa, gáz és olaj tüzelőanyag füstgázának elvezetésére alkalmas, és abban az esetben is, ha folyamatos kondenzáció várható.

A kéményrendszer univerzális, bármely tüzelési mód esetén biztonságosan alkalmazható.

30 év savállósági, kiégésbiztonsági és nedvességre érzéketlenségi garanciával!

Az MSZ EN 13.384 szabvány szerint a csak "száraz" üzemre alkalmas kéményeknél számítással kell igazolni, hogy a belső falhőmérséklet a kéményfedkőnél stacionárius állapotban, a vízgőz harmatpont-hőmérséklete felett van. Ez azt jelenti, hogy a kéményben hosszabb időtartamon keresztül nem csapódhat ki nedvesség. Ez a követelmény azonban nem érvényes a nedvességre érzéketlen kéményekre! A Schiedel hátsó szellőzésű szigetelt kémény kielégíti azokat a követelményeket, amelyeket a nedvességre érzéketlen kéményekkel szemben kell támasztani.

Ezért a kémény olyan hőmérséklet- tartományokban is alkalmazható, ahol a normál kémények az átnedvesedés veszélye miatt már nem felelnek meg.

A Schiedel hátsó szellőzésű szigetelt kémény univerzálisan alkalmazható.

Lakásépítésben olaj-, gáz-, fa- és széntüzelésű központifűtés-berendezések kéményeként éppen úgy, mint nyitott kandallók, egyedi tüzelőberendezések és gáz-etázsfűtések számára is alkalmas, anélkül, hogy ezen tűzhelyek égéstermék hőmérsékletére tekintettel lenne.

Az ipari építkezéseknél gőzkazánok, hulladékégető kemencék, sütőrostélyok, sütőkemencék, nagy-konyhai sütők, fa- és forgácstüzelésű kemencék, füstölőberendezések, szárítóberendezések és belső bélésként szabadon álló kéményekhez masszív kivitelben alkalmazható az UNI kémény.

Hátsó szellőzés működése

 

A nedvesség a hőszigetelés ellensége. A legjobb hőszigetelésnek sincs értelme, ha nem gondoskodunk arról, hogy a szigeteloanyagoktól tartsuk távol a nedvességet. A levegő 25-ször jobb hőszigetelő képességekkel rendelkezik, mint a víz. Ha az építő- és szigetelőanyag pólusai vízzel telítődnek, elvesztik szigetelő hatásukat.

 

A szigetelőrétegek hátsó szellőztetését az építőiparban hosszú idő óta nedvességkárosodások megakadályozására alkalmazzák. Tipikus példák erre a hőszigetelt külső falak hátsó szellőzésű burkolattal, egy olyan konstrukció, amely a gyakorlatban egyszerű felépítése és ezzel összefüggő megbízhatósága révén bevált.

A Schiedel hátsó szellőzésű szigetelt kémény konstrukciója ezekre a tapasztalatokra épül. Erre a célra a köpenytégla sarkaiban csatornákat képeztünk ki, amelyben a legalsó köpeny-téglában lévő levegőbevezető nyíláson és a speciális lábazati tégla körül állandó levegő áramlik. A csatornák alakjánál és elrendezésénél azokat a geometriai lehetőségeket használjuk ki, amelyeket a köpenytégla kör alakú belső és a négyszögletes külső alakja biztosít. A csatornákban az alulról felfelé áramló levegő a kéményből a leadott hőt és nedvességet magával ragadja és a szabadba kiszállítja.

 

A nemesacél hőtágulásihézag-karmantyún levegőátvezető nyílások vannak, amelyeken keresztül a levegő a kéménykürtőbe áramlik és ezután az égéstermékkel együtt távozik a szabadba.

 

A nedvesség elvezetése, a kémény hátsó szellőzése által, a fűtés leállásának idején is hatásos. A hátsó szellőzés megakadályozza, hogy a nedvesség a kémény szerkezetében összegyűljön, ezáltal biztosítja a szigetelőréteg tartós hatását és védi a külső köpenyt a nedvességkárosodástól.

 

 

SCHIEDEL SR kéményrendszer

Egyszerűsített hőszigetelésű kéményrendszer

 

A Schiedel egyszerűsített hőszigetelésű kémény Ausztriában Schiedel kör keresztmetszetű kéményként évek óta minden fűtési rendszerre bevált. Minőségét meghatározza az a belső samottcső, melynek garantált paramétereit a folyamatos (gyártás közbeni) vizsgálatok igazolják, és amely minden Schiedel kéménytípus kiválóságának egyik fontos alapja.

Ennél a kéménytípusnál a falszerkezet hőszigetelését a köpenytégla és a samottcső közötti 1,5 cm-es (a 18 és 20 cm-es átmérőjű kéménynél 2 cm-es) bezárt légréteg biztosítja.

A légréteg "cellásítását és a samottcső központos elhelyezését a 33 cm-enként beépített ásványgyapot zsinór alkalmazásával érjük el, mely egyúttal lehetővé teszi a samottrendszer önálló hőmozgását a köpenyszerkezettől függetlenül. A köpenytégla ennél a kéménytípusnál is könnyűbetonból készül, a sarokban kikönnyített kivitelben.

 

Nyitott égésterű készülékek, szén, fa, gáz és olaj tüzelőanyag füstgázának elvezetésére alkalmas. Nem javasoljuk abban az esetben, ha folyamatos kondenzáció várható.

Elsősorban vegyes tüzelésű készülékekhez ajánljuk (pl. kandalló).

 

 

Schiedel QUADRO kéményrendszer

Többszintes lakóépületek gyűjtőkéménye

 

Különösen a többszintes házaknál a gáz etázsfűtés előnyt jelent a központi fűtéssel szemben. Minden kazán bármikor és korlátozás nélkül működhet és egyedileg szabályozható. Ezzel megvalósul az optimális energiafelhasználás és a környezet is kevésbé károsodik. Lehetővé válik a fűtési költségek lakásonkénti pontos és külön-külön történő kiszámítása. Ezzel elkerülhető a közös költségek megosztásából adódó nézeteltérés.

 

A helyiség légterétől független, zárt égésterű kazánok esetén nem kell több helyiséget egyetlen légtérré összekapcsolni, ezzel elkerülhetők a hézagmentes ablakok okozta égéstechnikai problémák, a kellemetlen áthallások, a felesleges hőveszteségek.

 

 

A tüzelőberendezéseknek levegőre van szükségük, sok levegőre. A Schiedel Quadro, ez a speciálisan kifejlesztett rendszer biztosítja ezt a levegőt és egyúttal gondoskodik az égéstermékek elvezetéséről is. Az égéshez szükséges levegő biztosítása és az égéstermékek elvezetése több kazán esetén is biztosítható a Quadróval, s ezzel helyet lehet megtakarítani.

A Schiedel Quadro megfelel a levegő-füstgáz kéményekkel szemben támasztott összes követelménynek. Az alaptól a kiáramlási torkolatig biztosítja egy rugalmas és biztos jövőjű rendszer előnyeit.

 

Négy jelentős előnye:

 1. Egyszerű építés
 2. A kazánok mind a négy oldalról csatlakoztathatók
 3. Energiamegtakarítás a hőcserélő elve miatt
 4. Statikai biztonság - a vasaláshoz a hornyok állnak rendelkezésre

Egyszerű építés

Kisebbek és könnyebbek az új köpenytéglák, így még jobban használhatók. Egy új távolságtartó segítségével a kerámia betétcső könnyen központosítható.

Sokoldalú csatlakozási lehetőségek

A köpenytégla új geometriája optimális. Mind a négy oldalról biztosítja a csatlakozás lehetőségét. Emeletenként 4, egy kéményhez összesen 10 tüzelőberendezés csatlakoztatható. A csatlakozóelemek az építkezéseknél használatos szerszámokkal könnyen beépíthetők. A Schiedel hézagkitt segítségével a füstgázkürtővel légmentesen összekapcsolhatók.

Energiatakarékos működés

Ott, ahol korábban egy különálló levegőjárat volt, ott most hőcserélő elve működik: a hideg levegőt, ami a füstgázcsővel koncentrikusan áramlik, lefelé tartó útja során a füstgáz előmelegíti. Ez további energiamegtakarítást jelent.

Statikai biztonság

Ez különösen akkor fontos, ha a kémény jelentősen túlér a tetőn. A négy vasalási horonyba szükség esetén erősítő vasak építhetők be és ezzel a kémény megfelelően szilárddá tehető. Ez lehetővé teszi a kéménynek a házon belüli tetszőleges elhelyezését is.

 

 

Schiedel AVANT kéményrendszer

Kevesebb energiafelhasználás, környezetbarát működés

 

Schiedel Vario: Új kémény-generáció, kézzelfogható előnyökkel

 

A Schiedel Quadro rendszer tapasztalatai alapján fejlesztettük ki a Schiedel cég az intelligens füstgázelvezető rendszerek új generációját: a Schiedel Vario-t. A rendszer minden egyes elemét újragondoltuk és továbbfejlesztettük. A rendszer szíve a technikailag tökéletes, új, bordás külső felületű kerámiacső. Az alaposan átgondolt koncepciónak köszönhetően a Schiedel VARIO egy olyan égéstermék elvezető rendszer, amely tökéletesen illeszthető a tüzelőberendezéshez, de már az épület falazásával együtt felépíthető.

Kerámia - a biztonság garanciája

 

A Vario rendszerhez a Schiedel kifejlesztette a teljesen új, kiemelkedő teljesítményű kerámiacsövét. A biztonság alapgondolata: a kerámia a maximális mértékben hő- és korrózióálló. A cső új összetételű és adagolású alapanyag receptúrája, valamint a kizárólag a Shiedel számára kifejlesztett préselési eljárás következtében egy, a nedvességgel szemben teljesen érzéketlen cső jött létre, amely egyesítette magába a kéményépítésben eddig használt samottcsövek valamennyi kiváló tulajdonságát.

 

Új megoldás: Schiedel Avant

 

A kondenzációs és alacsony füst-gázhőmérsékletű kazánok egyaránt probléma mentesen csatlakoztathatók mindegy, hogy túlnyomásos vagy huzatigényes működésűek. Minden tüzelőanyaghoz alkalmazható 200°C füstgáz-hőmérsékletig. Egyaránt használható a zárt és nyitott égésterű kazánok esetén. Megépíthető egyenáramú és ellenáramú működési elv szerint. Ellenáramú működés esetén a hőcserélő elv energiamegtakarítást eredményez.

 

Alapvetően az egy lakás nagyságrendet kiszolgáló kéménytípus. A kéményrendszert mind működés, mind tűzvédelem szempontjából bevizsgálta a TÜV, és a Német Építéstechnikai Intézet. Magyarországon az ÉMI-TÜV Bayern A-25/1998. ÉME számon a forgalomba hozatalát és beépítését engedélyezte.

 

 

Schiedel Multi kéményrendszer

Különleges gyűjtőkémény társasházi lakások egyedi fűtéséhez,alacsony füstgáz hőmérsékletű és kondenzációs kazánokhoz

 

A kéményre a társasházak lakásainak egyedi fűtőberendezései gyűjtő rendszerben csatlakoztathatók. Az energiamegtakarító hőcserélő elvet hasznosító, zárt égésterű fűtőberendezések égéstermékének elvezetésére szolgál. Mind a kondenzációs, mind pedig az alacsony füstgáz-hőmérsékletű technológiák esetében használható és ezek kevert rendszerben is ráköthetők.

 

Gázfűtés esetén alkalmazható, 200°C füstgáz-hőmérsékletig. A kéményrendszert mind működés, mind tűzvédelem szempontjából bevizsgálta a TÜV, és a Német Építéstechnikai Intézet. Magyarországon az ÉMI-TÜV Bayern A-25/1998. ÉME számon a forgalomba hozatalát és a beépítését engedélyezte.

 

Az Avant és a Multi kéményrendszereink 2003. évben elnyerték a Construma Nemzetközi Építőipari Szakkiállítás Nagydíját.

 

 

 

 

Termékajánló
ÉPÍTŐANYAG TELEPÜNK: ZALAEGERSZEG 8900 TESKÁNDI U.1 (VADHŰTŐHÁZ UTÁN) FAX: 92/511748 TEL: 30/4761003