Felhasználó: Jelszó:
FŐOLDAL WEBÁRUHÁZ HÍREK RÓLUNK SZOLGÁLTATÁSOK ÁRAJÁNLATKÉRÉS ELÉRHETŐSÉGEK
AKCIÓBAN A CR90 CEMENTHABARCS !
Egykomponensű vízzáró cementhabarcs, kristályosodásra képes bevonat épületek és szerkezeti elemek vízszigetelésére. További részletekért érdeklődjön üzletünkben.!
Flex M Csempe és járólapragasztó AKCIÓ !!!
További részletekért érdeklődjön üzletünkben !
AKCIÓBAN A Vízüveg !
Kemikál vízüveg kedvezményes áron kapható üzletünkben.
CM 16 S1 flex ragasztó !
Akcióban a CM 16 S1 flexibilis burkolatragasztó További részletekért érdeklődni személyesen vagy telefonon.
Általános építőanyagok
Betontermékek
Csempék, Padlólapok
Faanyag
Falazóanyagok
Fóliák
Födémrendszerek,Áthidalók
Gipszkarton
Kéményrendszer
Kőburkolatok
Műanyag áruk
Munkavédelmi bakancsok
Nyílászárók
Parketták
Ragasztók, Fugázók,Aljzatkiegyenlítők
Szaniter
Szén
Szerszámok/Gépek
Szigetelőanyagok
Térburkolatok
Termékkatalógus
Tetőfedőanyagok
Vakolatok, Habarcsok
Vasanyagok
Üvegtéglák

Hogy elsőkézből értesüljön, kérje akciós hírlevelünket, iratkozzon fel!

Név:
Email cím:
Takarékossági Kisokos
 
Barabástéglakő
Téglakő

 A TÉGLAKŐ® térbukoló és falazó elem
 

A Téglakő elem új, magyar fejlesztésű és gyártású termék, amely külső megjelenésében a patinás, „békebeli” bontott téglát idézi, fizikai tulajdonságaiban azonban lényegesen jobb, megbízhatóbb minőséget garantál. Esztétikai értéke mellett így rendkívül tartós, ellenálló és teherbíró, miközben az ára nagyon kedvező.

A Téglakő termék préselt eljárással készült, a kisméretű téglához hasonló méretű betonelemek, melyek anyagukban vasoxiddal színezettek. A színezés változatossága is a természetes anyagok sokféleségét, véletlenszerűségét idézi fel, és a gyártás során alkalmazott speciális antikoló eljárásnak köszönhetően minden darab egyedi formát kap. A méretpontos félkész Téglakő termék ugyanis, egy lassan forgó dobban egymást koptatják, így a felületük karcos, az éleik és sarkaik pedig töredezettek lesznek, és ennek eredménye a bontott téglához hasonló rusztikus, patinás külsejű végtermék. A Téglakő elem felhasználásával készített építmény tehát – legyen akár út-, vagy térburkolat, falburkolat, kerítéslábazat, utcabútor, vagy bármi egyéb – szemet gyönyörködtetően változatos elemekből áll össze, műszaki tulajdonságait tekintve viszont rendelkezik mindazokkal az előnyökkel, amelyek az ellenőrzött sorozatgyártásban készült anyagokból álló korszerű építményekre jellemzők.

Kiemelkedő fizikai tulajdonságai vannak, a kopásállósága közel háromszorosa, húzó-, hasítószilárdsága több mint másfélszerese az EU-szabványban előírtnak. Fagyállósága is jobb, mintegy két és félszerese a szabványban jelzett határértéknek.

Történeti hangulatú, műemléki jellegű környezetbe kiválóan illeszkedik, így belvárosi rehabilitációs, felújítási munkákban nagy szerepe lehet. Az idővel nem romlik az esztétikai megjelenése, „szépen öregszik”.Út- és térburkolatként alkalmazva a lecsöppenő üzemanyag nem károsítja, nem repedezik, nem gyűrődik (mint például az aszfalt), falburkolatként nem hajlamos a sókivirágzásra (mint például a kerámiatégla). A kisebb sérülések nem rontanak az esztétikai értékén, nem rövidítik az élettartamát, hiszen a karakterét éppen az antikolás során kapott csorbulások, karcolások adják meg.

A tégla homlokzatburkolatok alkalmazását a beruházók gyakran túlságosan drágának tartják, de a Téglakő építő elem lehetővé teszi, hogy a alkalmazásával a kerámiatégla-burkolatoshoz hasonló esztétikai értékű, de költségtakarékosabb homlokzatok nagyobb számban épüljenek.

A Téglakő elem főbb lehetséges alkalmazási területei:

Út- és térburkolatok
Falburkolatok, falazatok
Kerítések, közterületi és kerti építmények

Műszaki adatok:

Téglakő termék vastagságok: 5 cm, 6 cm, 8 cm

 

 up_image/teglako_termekismerteto.pdf

 

TÉGLAKŐ elem 5 cm


Az 5 cm vastag 12 x 24 cm-es sárga-piros színű antik Téglakő térkőből épített burkolat barátságos, természetes hatást kelt. Felhasználásával egységes, elegáns kert alakítható ki, így készülhet Téglakő termékből az udvarok, kerti utak, teraszok burkolata, valamint a családi házak gépkocsi-behajtója. Épülhet Téglakő elemből a kerítés, mely rangot ad a háznak, illetve különböző kerti építmények ideális falazóanyaga. A garantáltan fagyálló rusztikus felületű Téglakő termékből falazott burkolatok, vagy tömör falak mintázata még a kisméretű téglából rakottnál is finomabb, rajzosabb.


A 5 cm-es TÉGLAKŐ elem felhasználási területei:

 

 • Teraszok burkolása
 • Kerti utak burkolása
 • Gépkocsi-behajtó
 • Szegélyek
 • Falburkolat
 • Lábazat
 • Hőszigetelés-védő falazat
 • Támfalak, lépcsők, ágyásszegélyek
 • Ablakpárkányok
 • Kerítések
 • Kerti építmények (padok, pergola, lugas, kút)
 • Oszlopok

 


Térburkolatok:

Beépítésük során aljzatként 20-30 centiméter vastag 5-45 vagy 5-50 mm szemszerkezetű alapréteg, és 3 cm 2-5 mm szemszerkezetű ágyazati réteg szükséges. A Téglakő termék a gyémánt vágótárcsa segítségével, illetve a térburkoló köveknél megszokott mechanikus roppantásos technikával darabolható. Ez utóbbinak előnye, hogy rusztikus a vágott felület is. Készülhet futósoros-, halszálka-, parkettakötésben, illetve egyedi mintázat is kialakítható belőle, rakható lapjával, élével. Az oldalsó megtámasztásokról gondoskodni kell, ez készülhet Téglakő elemből, de kerti-, illetve sorszegéllyel is, akár süllyesztett, akár kiemelt változatban.

 

Falazatok:

A Téglakő falazatok elkészítéséhez elsősorban cementhabarcs használata javasolt, a mészhabarcs mészkivirágzást okozhat. Szorított fugájú felületeknél a fagyálló csemperagasztó használata javasolt. A kerítéseknél 80 cm mély alapozást kell készíteni, földteraszok, virágágyak megtámasztásánál elegendő a 20 cm mély alapozás, kavicságyra fektetve. A statikai szerepű támfalakat, súlytámfalakat méretezni kell. A kerti építmények esetében az építmény méretétől függően kell alapozás.

Színek:

sárga-piros antik

 


MŰSZAKI ADATOK:
5 cm-nél (24x12 cm) mennyiség
darab/m2                     35
darab/rakat                 450
sor/rakat                     15
darab/sor                    30
m2/rakat                   12,96
tonna/rakat kb.          1,425


 

TÉGLAKŐ elem 6 cm


A 6 cm vastag 12 x 24 cm-es antik Téglakő termék felhasználása is igen gazdag. Egyre sürgetőbb igény ma a környezetbarát, egészséges kerékpáros közlekedés infrastruktúrájának fejlesztése. Ennek igényes megoldása a Téglakő burkolat, amellyel akár a terelővonal is kirakható. A felhasználásnak megfelelően gyönyörű íves felületek alakíthatók ki belőle futósoros fektetéssel, illetve kisebb kanyarokat halszálkafektetéssel is át lehet fedni. A 6 cm-es Téglakő térkővel gyalogosforgalmi terek, járdák burkolásánál a szegélyek, fák tányérja, köztéri építmények is készülhetnek Téglakőből, és így egységes gyönyörű rajzolatot kap a burkolat. Parkolók fektethetők utólagos festés nélküli, anyagában színezett Téglakő elemből, ez igen költséghatékony és elegáns. A minták szabadon kombinálhatók, a kiemelésekkel lesznek teljes értékűek.

A 6 cm-es TÉGLAKŐ elem ajánlott, és legelterjedtebb felhasználási területe:

 

 • Díszterek, települések központjai
 • Járdák
 • Belső udvarok
 • Kerékpárutak
 • Parkolók
 • Gyalogos sétányok
 • Mellékutcák
 • Kerítések
 • Köztéri építmények


A 6 cm vastag Téglakő térkő beépítése során aljzatként 30-40 cm vastag 5-45, vagy 5-50 mm szemszerkezetű alapréteg, és 3 cm vastag 2-5 mm szemszerkezetű ágyazati réteg szükséges. A burkolatok szélénél a betonkövek a szükséges méretre vághatók.
Kocsifelhajtóknál a járművel járt behajtó élt célszerű a kímélő K-szegélyből készíteni, egyéb esetekben az oldalmegtámasztás készülhet Téglakőből, illetve kiemelt vagy süllyesztette szegélyből.

Színek:

 

sárga-piros antik

barna-piros antik

 

MŰSZAKI ADATOK:
6 cm-nél (24x12 cm) mennyiség
darab/m2                     35
darab/rakat                 360
sor/rakat                     12
darab/sor                     30
m2/rakat                    10,3
tonna/rakat        kb. 1,368

 

TÉGLAKŐ elem 8 cm

A 8 cm-es 12 x 24 cm-es antik Téglakő térkő változat elsősorban utcák burkolására készül, 60-70 km/óra alatti sebességtartomány alatti utakra ideális. Patinás történelmi útburkolat, ami modern építészeti környezetben is otthonos. Azokban az övezetekben javasolható, ahol ma még az aszfaltot használják, de ahol a Téglakő térkővel egy igényesebb térburkolat alakítható ki. Újra felszedhető és lerakható, zajhatás nélkül. Csöppenő üzemanyag nem oldja fel, mint az aszfaltot, és élettartama annak többszöröse. A csapadékot a fugáin keresztül elvezeti, így természetesebb környezetet, a környező fáknak jó életfeltételeket biztosít. Igen látványos utcai környezet hozható létre Téglakő elemből épített köztéri építmények kialakításával (buszvárók,padok,ülőfelületek,növénytámaszok)

A 8 cm-es TÉGLAKŐ elem ajánlott, és legelterjedtebb felhasználási területe:

 • Városi utak
 • Díszterek, települések központjai
 • Parkolók
 • Körforgalmak
 • Fekvőrendőrök

A 8 cm-es TÉGLAKŐ elem vastagságából adódóan megfelel nagy terhelésnek kitett felületek burkolására is.

A 8 cm vastag Téglakő térkő 12 cm-es vastagságban (élére fektetve) akár átmenő jellegű tehergépkocsi-forgalommal terhelt utak ideális burkolata lehet. Ebben az esetben az ÚT 2-3.212 Útügyi Műszaki Előírásban szereplőknek megfelelő betonréteg, és 3 cm 2-5 mm szemszerkezetű ágyazati réteg szükséges, bitumenemulziós homokból. Lapjával fektetve személygépkocsi-forgalommal, illetve kisebb tehergépkocsi forgalommal terhelt burkolatoknál építhető be. Ebben az esetben alzatként 40 cm vastag 5-45,vagy 5-50 mm szemszerkezetű alapréteg és 3 cm vastag 2-5 mm szemszerkezetű ágyazati réteg szükséges.
Közepes és nagy terhelések esetén a szélső1 méteren az elemeket fagyálló betonnal kell befogni, a szegélyeket 20 cm vtg. betonra kell fektetni. A dilatációs hézagokat méretezni kell.

Színek:


sárga-piros antik barna-antracit antik
MŰSZAKI ADATOK:
8 cm-nél (24x12 cm) mennyiség
darab/m2                       35
darab/rakat                   300
sor/rakat                       10
darab/sor                      30
m2/rakat                      8,64
tonna/rakat             kb. 1,52
 

 

 

 

 

 

 

További képek
Termékajánló
ÉPÍTŐANYAG TELEPÜNK: ZALAEGERSZEG 8900 TESKÁNDI U.1 (VADHŰTŐHÁZ UTÁN) FAX: 92/511748 TEL: 30/4761003